Info Lounge

Kemijsko čišćenje

Zašto treba čistiti unutrašnjost automobila? «Da bi dobro izgledao» to je ono što prvo pada na pamet. Međutim, ne smijemo zaboraviti da je čistoća automobila iznutra pitanje zdravlja onih koji borave u njemu, a to ste vi i vaši bližnji.
Alergolozi kažu da se u sjedalima automobila, a osobito u onima iz tkanine skuplja ne samo prašina nego i sol, teški metali i druge štetne tvari. Sve to mi udišemo i dodirujemo što može izazvati alergijsku reakciju. Prema tome unutrašnjost vozila se treba regularno čistiti, a svakih šest mjeseci napraviti kemijsko čišćenje. U svakom slučaju barem jednom godišnje.

U tom naizgled jednostavnom postupku, zapravo se krije prilično puno nijansi zbog čega bi kemijsko čišćenje unutrašnosti auta trebalo povjeriti profesionalcima. Česti su slučajevi kada se zbog nestručnog samostalnog čišćenja i čišćenja u jeftinim autopraonicama odljepljuje tapecirung krova a sjedala automobila idu direktno na novo tapeciranje.

Uštedite na bilo čemu, samo ne na kemijskom čišćenju!

Jeftino kemijsko čišćenje isto tako može izazvati alergijske reakcije i druge negativne utjecaje na zdravlje. Iz tog razloga profesionalni detailing centri neće koristiti jeftina i toksična sredstva za kemijsko čišćenje. Između najopasnijih sastojaka jeftinih sredstava za kemijsko čišćenje nalazi se kemijski spoj klora i formaldehida, koji može izazvati alergijske reakcije i druge opasne poteškoće, kod onih koji borave u tako očišćenom vozilu.

Jeftina sredstva za čišćenje unutrašnjosti auta često imaju izvrsna svojstva za čišćenje, ali ih je gotovo nemoguće u potpunosti ukloniti iz presvlaka.

Detailing ili kako se često kaže, auto detailing – relativno je novi pojam, iako je postupak za njegu auta nastao u doba prvih automobila. Suvremeni auto detailing utemeljen je u SAD-u, i brzo je stekao ogromnu popularnost u Engleskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji i mnogim drugim europskim zemljama. Tijekom vremena, sredstva i tehnologije mijenjali su se više puta. Profesionalni detailing u 21. Stoljeću, postao je pravom umjetnošću za profesionalnu njegu vašeg vozila.

Kome povjeriti kemijsko čišćenje vašeg automobila?

Povjerite svoje vozilo samo detailing centrima koji garantiraju kvalitetno i bezopasno čišćenje.

U profesionalnom detailing centru uvijek je na prvom mjestu kvaliteta i sigurnost. Koristi se skupa profesionalna oprema za čišćenje  i samo „zelena kemija“, odnosno biorazgradiva sredstva za čišćenje od najboljih europskih proizvođača. Takvo kemijsko čišćenje ne samo da je jamstvo idealno čistog interijera nego je i bezopasno za zdravlje čovjeka i okoliša.

Nakon kemijskog čišćenja interijera vašeg vozila, preporučuje se nanos zaštitnih nano premaza na tkaninu, kožu, plastiku i ostale elemente, tako da ih zaštitite.

Koliko god bili pažljivi, nećete moći sačuvati unutrašnjost vašeg automobila od kontaminacije, pijeska, soli, mrvica, prolivene tekućine a i ostalih nečistoća koje unosite u auto ili ulaze kroz prozore i ventilaciju. Nano zaštitni premazi značajno će produžiti osjećaj svježine i čistoće u vašem automobilu.

Zapamtite: kvalitetno, sigurno i za zdravlje bezopasno kemijsko čišćenje unutrašnjosti automobila ne može biti jeftino. To je mukotrpan proces koji zahtijeva veliko iskustvo, vrijeme i skupa sredstva za čišćenje, kao i profesionalnu opremu. Na kraju treba napomenuti da ne zaboravite i na regularno čišćenje ventilacije i klime vašeg vozila.

Odgovori