Info Lounge

Što je Detailing?

U dobrom odijelu ostavljate dobar prvi dojam i tako je bilo dok se nije izumio automobil. Već je više od stoljeća automobil jedna bitna poslovna kartica njegovog vlasnika. Dakle, za izgled vašeg auta se morate brinuti kao i za svoj vlastiti.

Srećom danas se brinuti o vašem vozilu je vrlo jednostavno – samo se obratite stručnjacima u ovom području u “Detailing Star ” centar za njegu vozila.

Detailing ili kako se često kaže, auto detailing – relativno je novi pojam, iako je postupak za njegu auta nastao u doba prvih automobila. Suvremeni auto detailing utemeljen je u SAD-u, i brzo je stekao ogromnu popularnost u Engleskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji i mnogim drugim europskim zemljama. Tijekom vremena, sredstva i tehnologije mijenjali su se više puta. Profesionalni detailing u 21. Stoljeću, postao je pravom umjetnošću za profesionalnu njegu vašeg vozila.

Detailing se obično razvrstava u dvije kategorije: vanjski (eksterijer) i unutarnji (interijer) detailing. Postoje proizvodi i usluge koje se posebno usredotočuju na ta dva područja.

Vanjski detailing podrazumijeva vraćanje prvobitnog sjaja lakiranih površina i kromiranih dijelova automobila, farova, felgi i guma. Postupak uključuje uklanjanje ogrebotina laka i poliranje, zatim zaštitu laka i određenih dijelova eksterijera posebnim nano premazima koji će ga dugo vrijeme štititi od štetnih utjecaja okoline, kao što su sunce, snijeg, svih vrsta prašine i prljavštine, oksidacije, ptičjeg izmeta i slučajnih sitnih ogrebotina.

Unutarnji detailing uključuje dubinsko čišćenje i zaštitu interijera automobila. U modernim auto interijerima koriste se različiti materijali, kao što su sintetički tepisi, vinil, koža, drvo, razna prirodna vlakna, kompoziti od ugljičnih vlakana, plastika i drugi. Različite tehnike i proizvodi koriste se za čišćenje i zaštitu različitih detalja automobila.

Uostalom, moderne tehnologije omogućavaju izvođenje ne samo auto detailinga, nego i detailinga motora i skutera, helikoptera i malih zrakoplova, brodova, JetSky-a i druge tehnike.

Odgovori